Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

lauantai 1. joulukuuta 2012

Suklaatryffelikakku



Tänään leivoin vihdoin suklaatryffelikakun, jota olen pitkään vain suunnitellut. Kakun pohjana on ohut kaakaojauheella maustettu sokerikakkupohja (ohje alempana) ja päällä on suklaatryffeliä, joka valmistuu helposti kermasta ja suklaasta. Kakkupohjan kostutuin kahvilla. Koristeet ovat värjättyä sokerimassaa ja ruusuihin on suihkutettu kimallespraytä. Tästä kakusta on tekeillä myös jouluinen versio, siitä lisää lähipäivinä.

Pohja:
2 kanamunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl kuohukermaa
500 g (tummaa) suklaata sulatettuna

Kanamunat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään sihdin läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa n. 10 min. Kun kakku on paistunut otetaan se pois vuoasta ja vuoka pestään. Jäähtynyt kakku laitetaan takaisin vuokaan ja kostutetaan esim. kahvilla (n. 1/2 dl). Kostutetun kakkupohjan päälle kaadetaan täyte, joka valmistetaan sekoittamalla sulatettu suklaa vaahdotetun kerman joukkoon. Kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa.

Kun kakku on jähmettynyt, se irroitetaan vuoasta ja koristellaan. Päälle voi esimerkiksi sihdata kaakaojauhetta tai tomusokeria.

Huom. Kakkua kannattaa leikata veitsellä/kakkulapiolla, jonka on ensin lämmittänyt kuumassa vedessä ja kuivannut, koska tryffelitäyte tarttuu helposti veitseen/kakkulapioon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti