Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
maanantai 17. joulukuuta 2012
Mausteinen joulukakku appelsiini-suklaatäytteellä
Tämän jouluisen kakun pohjana on herkullinen mausteinen kakku, jonka välissä on kermasta ja appelsiinikrokanttisuklaasta valmistettu täyte. Päällä on ganachekuorrute ja sokerimassasta valmistetut joulutähdet. Poikkeuksellisesti valmistin tämän kakun irtopohjavuokaan, jotta täyte sai jähmettyä jääkaapissa rauhassa ennen kuorrutusta.
Mausteinen kakkupohja:
150 g voita
3 dl sokeria
3 kanamunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssin kuorta
3 dl maitoa
Pohja valmistetaan vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vaahtoon lisätään kanamunat yksitellen vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan muutamassa erässä. Myös maito lisätään vähitellen useammassa erässä, kuivien aineiden kanssa vuorotellen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Appelsiini-suklaatäyte:
3 dl kermaa
200 g appelsiinikrokanttisuklaata
Kerma vaahdotetaan ja vaahdon joukkoon sekoitetaan sulatettu suklaa.
Ganachekuorrute:
1,5 dl kermaa
180 g tummaa suklaata
Kerma kiehautetaan kattilassa kiehumispisteeseen, jonka jälkeen se kaadetaan pilkotun suklaan päälle kuumuutta kestävään kulhoon. Kuorrute sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan jäähtyä ja jähmettyä hieman ennen kakulle levittämistä.
Kakkupohja on sen verran matala, että leikkasin sen kahteen osaan. Laitoin päällimmäiseksi tulevan osan kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle ja kostutin sen vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Pohjan päälle levitin täytteen ja täytteen päälle laitoin kakkupohjan, jonka kostutin ennen kuin nostin kakun jääkaappiin jähmettymään. Kumosin jähmettyneen kakun tarjoiluastialle ja lopuksi kuorrutin sen ganachekuorrutteella ja koristelin joulutähdillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti