Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jouluinen täytekakku



Jouluisen kakun täytteenä on luumutäyte ja päällä kermavaahdosta ja vaniljakreemistä tehty kuorrute. Tarkoituksenani oli kuorruttaa kakku vielä valkoisella sokerimassalla, mutta olinkin lopputulokseen tyytyväinen jo kreemin levityksen jälkeen, ja niin sokerimassa sitten jäi. Kakun päällä olevat tontut ja lumilyhdyn tein sokerimassasta. Tonttujen silmät ja suut piirsin mustalla elintarviketussilla ja napit ovat valkoisista sokerihelmistä.

Kakkupohja on kuuden kanamunan kakku ja sen ohje löytyy edellisestä kirjoituksesta (Talvinen täytekakku). Tällä kertaa muita aineksia mitataan vain kuuden kanamunan mukaan. Halkaisin kakkupohjan kolmeen osaan ja kostutin pohjat maidolla ja tilkalla kanelia. Molempiin väleihin levitin luumutäytteen. Lopuksi kuorrutin kakun ja koristelin sen.

Luumutäyte:
4 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1, 5 prk luumumarmeladia

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon sekoitetaan rahka ja luumumarmeladi.

Kuorrute:
2 dl kermaa
n. 3/4 dl vaniljakreemijauhetta
n. 1 dl maitoa

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon vatkataan vaniljakreemijauheesta ja maidosta sekoitettu kreemi. Tätä kreemiä voi käyttää myös marsipaanin tai sokerikuorrutteen alla, mutta se toimii myös yksinään kakun kuorrutteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti