Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
sunnuntai 28. lokakuuta 2012
Banoffee (banaani-toffeekakku)
Tähän helppoon banaani-toffeekakkuun sain idean uusimmasta Kodin kuvalehdestä (21/2012). Kakku on koottu kerroksittain. Alla on keksimuruista ja voista valmistettu pohja ja pohjan päällä on kondensoidusta maidosta keitetty toffee. Toffeen päällä on banaaniviipaleita ja kermavaahtoa. Koristeena on rouhittua suklaata.
Tässä vielä tarkempi resepti:
Pohja:
n. 250 g Digestive-keksejä murustettuna
100 g voisulaa
Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
1-2 banaania
2 dl kermaa
Päälle:
rouhittua suklaata
Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa kondensoidun maidon keittämisellä. Toffee valmistetaan keittämällä suljettua maitotölkkiä miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Tölkistä irroitetaan etiketti ennen veteen laittamista. Kiehumisen aikana kannatta kattilaan lisätä vettä ja tarkistaa, että tölkki on koko ajan veden peitossa.
Pohja valmistetaan sekoittamalla keksimurut ja voisula. Seos painellaan piirakkavuokaan. Pohjan päälle levitetään keitetty, jäähtynyt toffee. Toffee kannattaa sekoittaa hyvin ennen pohjan päälle levittämistä.
Toffeekerroksen päälle viipaloidaan banaani ja banaanin päälle levitetään vaahdotettu kerma. Lopuksi kakku koristellaan suklaarouheella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti