Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

perjantai 1. marraskuuta 2013

Mokkakakku


Tämä kakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä valmistuksesta, mutta maistuu toki hyvälle heti valmistuttuaankin. Mokkakakun suklaakakkupohja on käyttökelpoinen myös esimerkiksi erilaisissa suklaakakuissa. Kakun täytteenä on samaa kuorrutetta kuin kakun päälläkin.

Kakku:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl fariinisokeria
175 g pehmeää voita
3 tl vaniljasokeria
4 kanamunaa
2,5 dl maitoa
4 rkl vahvaa kahvia

Vatkaa fariinisokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kanamunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon pienissä erissä maidon ja kahvin kanssa vuorotellen. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna kypsän kakun jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Mokkakuorrutus:
120 g tummaa suklaata
175 g pehmeää voita
4 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa, kahvi ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrutteesta 1/3 halkaistun kakun väliin ja loput kakun päälle ja reunoille. Kakun voi koristella esim. rouhitulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti