Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Lumihiutalekakku


Tämän lumihiutalekakun tein tädilleni. Kakun täytteenä on daimrahkaa ja kuorrutteena sinistä marsipaania. Marsipaanin alla on sokerikreemi ja kakun lumihiutalekoristeet tein kaupan valmiilla sokerikuorrutteella. Lumihiutaleita koristelin valkoisilla koristehelmillä. Osan lumihiutaleista tein suoraan kakun päälle, osan pursotin ensin leivinpaperin päälle kuivumaan, josta ne sitten liimasin elintarvikeliimalla kakun päälle.

Kakkupohja on kolmen kanamunan kakku ja tein sen samalla periaatteella kuin aikaisemmatkin kakkupohjani, tarkempi ohje löytyy kohdasta Täytekakku Mariannetäytteellä. Kakkupohjan kostutin kermalla ja vaniljasokerilla.

Täyte:
2 dl kermaa
n. 200 g maitorahkaa
n. 100 g daimia rouhittuna
n. 2 dl sokeria

Vaahdotetun kerman joukkoon sekoitetaan täytteen muut ainekset.

Halkaisin kakun kolmeen osaan ja levitin täytettä molempiin väleihin. Marsipaanin alle levitin sokerikreemikerroksen.

Sokerikreemi:
150 g voita
n. 300 g tomusokeria
tilkka vettä

Pehmennyt voi vaahdotetaan ennen kuin siihen lisätään tomusokeri kahdessa erässä. Lopuksi kreemiin lisätään vesitilkka.

Viimeistelin kakun lumihiutaleilla, jotka olivat todella hauraita, jos ne tekee etukäteen kuivumaan. Niitä kannattaa siis käsitellä varoen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti