Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
torstai 8. marraskuuta 2012
Täytekakku Mariannetäytteellä
Viime viikonlopun vieraille tein täytekakun Mariannetäytteellä. Kakun päällä on vaalenpunaista marsipaania ja reunoilla kermavaahtoa, jonka joukkoon sekoitin hieman vaniljakreemijauhetta parantaakseni pursotuksen ulkonäköä. Kakun päälle suihkutin vielä helmiäissuihketta ja tein kukat valkoisesta sokerimassasta. Tässä vielä tarkempi resepti kakkupohjasta täytteeseen.
Sokerikakkupohja:
Teen sokerikakkupohjat useastakin leivontakirjasta oppimallani tavalla, eli mittaan aineksia saman verran. Tämä on mielestäni hyvä ohje, koska se on helppo toteuttaa eri määrällä kanamunia ilman sen kummempia laskutoimituksia. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein seitsemästä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Halkaisin kakun kolmeen osaan ja kostutukseen käytin maitoa, johon sekoitin reilusti vaniljasokeria.
Täyte:
1 pss Marianne-rouhetta
4 dl kermaa
250 g rahkaa
n. 1 dl sokeria
mansikoita
Kerma vaahdotetaan ja siihen lisätään rahka, Marianne-rouhe ja sokeri. Täyte levitetään kostutettujen kakkulevyjen päälle ja täytteen päälle laitetaan mansikoita.
Koristelin täytetyn kakun kermavaahdolla ja marsipaanilla. Pursotuksiin kului kermaa 4-5 dl.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti