Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
maanantai 25. helmikuuta 2013
Suklaajuustokakku
Tämä herkullinen suklaajuustokakku muistuttaa maultaan ja mehevyydeltään mutakakkua. Kakun pohjana voisi käyttää keksipohjaakin, mutta itse tein sen taikinasta, jota paistetaan hetki ennen kuin sen päälle kaadetaan juustotäyte. Kermavaahto sopii todella hyvin yhteen tämän kakun kanssa, ja siksi sitä olisi kakun päällä voinut käyttää enemmänkin.
Pohja:
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kanamunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekoitetaan hyvin keskenään. Joukkoon lisätään kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Lopuksi joukkoon lisätään toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Pohja levitetään voidellun irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja paistetaan 175 asteessa n. kymmenen minuuttia.
Juustotäyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 kanamunaa
3 tl vaniljasokeria
150-200 g suklaata rouhittuna
Täyte valmistetaan vatkaamalla tuorejuuston joukkoon ensin sokerit ja kaakaojauhe. Sen jälkeen seokseen lisätään kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Lopuksi lisätään osa suklaarouheesta. Osa säästetään ripoteltavaksi kakun päälle ennen uuniin laittoa.
Juustotäyte kaadetaan paistetun pohjan päälle ja täytteen päälle ripotellaan loput suklaasta. Kakkua paistetaan 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kakku saa jäädä vielä hetkeksi (n. 30 min.) jäähtyvään uuniin. Kun kakku on jäähtynyt, se nostetaan jääkaappiin ja koristellaan ennen tarjoilua esimerkiksi kermavaahdolla. Käytin pursotuksiin 2 dl kermaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti