Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mustikkajuustokakku



Tein tämän herkullisen mustikkajuustokakun uunissa hyydyttämällä. Kakussa makua antaa mustikan lisäksi valkosuklaa. Kakun pohja on helppo ja nopea valmistaa, se on tehty keksimuruista ja voista.

Pohja:
200 g keksimuruja (esim. Digestive)
150 g voita sulatettuna

Keksimurut ja voisula sekoitetaan keskenään ja levitetään leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 kanamunaa
0,5 dl maissitärkkelystä
150 g valkosuklaata rouhittuna

2 dl mustikkaa

1,5 dl kermavaahtoa

Tuorejuusto ja maitorahka vatkataan sekaisin. Seokseen lisätään sokerit ja maissitärkkelys sekä kanamunat yksitellen. Lopuksi täytteeseen sekoitetaan rouhittu valkosuklaa. Täyte kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja täytteen päälle ripotellaan mustikat. Kakku paistetaan 175 asteessa n. 50 minuuttia. Jäähtynyt kakku koristellaan kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti