Minulla on jo pitkään ollut mielessä tehdä kinuskisia kuppikakkuja. Kinuskikuppikakuissa kinuski maistuu pääasiassa kuorrutteessa, joka on kinuskikermaa. Lisäsin myös kuppikakkutaikinaan vähän raastettua toffeefudgea. Koristeet ovat marsipaanista.
Kuppikakkutaikina (n. 10 kpl):
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
2 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
n. 2 rkl hienoksi raastettua toffeefudgea
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen niihin lisätään kanamunat, maito ja rasva. Seos sekoitetaan tasaiseksi ja lopuksi lisätään raastettu fudge. Taikina jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kinuskikerma:
3 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa ja fariinisokeria kiehautetaan kattilassa vain sen verran, että sokeri sulaa. Seoksen annetaan jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Kinuskikerma vaahtoutuu ainoastaan kylmänä. Kinuskikerma vaahdotetaan, samoin kuin 2dl kermaakin. Vaahdotetut kermat yhdistetään ja pursotetaan kuppikakkujen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti