Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Toffee-mansikkakakku




Tämä kakku maistuu yhtä herkulliselta kuin näyttääkin! Kakun kuorrutukseen sain idean Kinuskikissan kirjasta. Toffeekuorrute on tehty fudge-karamelleista ja tilkasta kermaa. Kakun täytteenä on mansikkahilloa ja kermaa.

Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee

kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.

Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein viidestä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.

Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan mansikkamehulla.

Täyte:
mansikkahilloa

4 dl kermaa
250 g mansikanmakuista maitorahkaa
0,5 dl sokeria

Kerma vaahdotetaan ja vaahdon joukkoon sekoitetaan rahka ja sokeri. Mansikkahillo levitetään kostutetun kakkulevyn päälle ja hillon päälle levitetään kermatäyte, jonka päälle laitetaan kakkulevy.

Fudge-kuorrutus:
300 g toffeefudge-karamellejä
2 rkl kuohukermaa

Ainekset mitataan kattilaan ja seosta keitellään miedolla lämmöllä, kunnes se on tasaista. Seos jäähdytetään leivinpaperilla vuoratussa kulhossa ja nostetaan sitten jähmettymään jääkaappiin. Massa kannattaa ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen kuin se on tarkoitus kaulia kakun päälle, jolloin se on hieman pehmentynyt ja helpompi käsitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti