Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
maanantai 18. helmikuuta 2013
Lakritsinen pingviinikakku
Tämä pingviinikakku maistuu erityisesti lakritsin ystäville. Sekä täytteenä että kuorrutuksena on lakritsin makuista kermaa. Kakun välissä on lisäksi banaaniviipaleita, mutta myös sitruunatahna kävisi tähän kakkuun hyvin. Kakun päällinen ja pingviinit ovat marsipaania.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein kolmesta kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan maidolla.
Lakritsitäyte:
2 banaania ohuina viipaleina
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
n. 3 rkl lakritsikastiketta
n. 10 lakritsitoffeekaramellia raastettuna
Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon lisätään muut täytteen ainekset. Lakritsitoffeen määrää voi vaihdella maun mukaan. Lakritsitoffeesta ja kermasta voisi toki keittää lakritsikermankin, mutta se kannattaa tehdä kakun täyttöä edeltävänä päivänä.
Kakku täytetään levittämällä kostutetulle kakkulevylle ensin banaaniviipaleet ja sitten lakritsitäyte.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onkohan Helsingissä konditoriaa josta voisi tilata marsipaanipingviinejä?
VastaaPoista