Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin kakku


Tein tämän Runebergin kakun ohjeella, jota olen käyttänyt jo vuosia. Tällä samaisella ohjeella taikinan voi paistaa sekä muffinssivuoissa että irtopohjavuoassa. Itse pidän Runebergin tortuista, jotka ovat kuivia, siksi en siis kostuttanut tätäkään kakkua. Tähän kakkuun laitetaan ensimmäisen kerran vadelmahilloa jo ennen kuin se menee uuniin, siksi se onkin niin mehevä. Jos kakusta haluaa paksumman, kannattaa tehdä puolitoistakertainen annos taikinaa.

Taikinaan tulee:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
1 dl mantelirouhetta tai -jauhetta
1 dl murennettuja piparkakkuja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

vadelmahilloa
tomusokerikuorrutus (tomusokeria+vettä)

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan, jonka jälkeen joukkoon vatkataan kanamunat yksitellen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Taikina kaadetaan joko voideltuun irtopohjavuokaan tai jaetaan muffinssivuokiin (n. 12 kpl). Kakkuun/torttuihin tehdään pieni syvennys keskelle, johon laitetaan vadelmahilloa ennen paistamista. Kakku paistetaan 200 asteessa. Kun kypsä kakku on jäähtynyt levitetään keskelle vadelmahilloa ja hillon ympärille pursotetaan tomusokerikuorrutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti