Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

tiistai 1. tammikuuta 2013

Lakritsikuppikakut


Uudeksi vuodeksi tein näitä lakritsikuppikakkuja. Kuppikakkutaikinan sovelsin suklaamuffinssireseptistä, joka on yksi suosikkiresepteistäni. Kuorrute oli hyvää, vaikkakin melko makeaa. Koristelin kuppikakut täytelakritsin paloilla.

Kuppikakkutaikina (n. 12 kuppikakkua):
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kanamunaa
1 dl maitoa tai kermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
150 g lakritsia viipaloituna

Sulatettu voi, sokeri, kanamunat ja maito tai kerma sekoitetaan yhteen. Seokseen lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viipaloidut lakritsit. Taikina jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa.

Kuorrute:
250 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
1 rkl siirappia
2 rkl turkinpippurirouhetta
25 g voita

lakritsia koristeeksi

Kerma, siirappi ja turkinpippurirouhe kiehautetaan kattilassa. Seoksen joukkoon listään suklaa ja seosta sekoitetaan, kunnes se on tasaista. Lopuksi joukkoon lisätään voi pienissä erissä. Kuorrutteen annetaan jähmettyä joko huoneenlämmössä seuraavaan päivään tai jääkapissa, jolloin pitää olla tarkkana, ettei se jähmety liikaa. Kuorrute pursotetaan kuppikakkujen päälle ja kakut koristellaan lakritsilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti