Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
sunnuntai 20. tammikuuta 2013
Schalke 04 -kakku
Tämän kakun tein eräälle kyseisen jalkapallojoukkueen fanille. Täytteenä kakussa on valkosuklaamoussea ja mustikkaa. Kakun päällä olevan logon tein sokerimassasta ja sokerimassan alle levitin sokerikreemiä. Kiiressä otetut kuvat eivät ole ihan parhaita laadultaan.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein seitsemästä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Täyte:
250 g valkosuklaata sulatettuna
6 dl kermaa
3-4 dl mustikoita
Täyte valmistetaan vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla kermavaahdon joukkoon sulatettu valkosuklaa. Valkosuklaamousse levitetään kostutettujen kakkulevyjen päälle ja moussen päälle levitetään mustikoita. Kasatun kakun päälle levitetään sokerikreemi ennen koristelua.
Sokerikreemi:
50 g voita
100 g tomusokeria
tilkka vettä
Huoneenlämpöinen voi vatkataan kuohkeaksi ja joukkoon vatkataan tomusokeri. Lopuksi joukkoon vatkataan tilkka vettä.
Reunapursotuksiin meni kermaa n. 5 dl.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti