Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Lumiukkokakku



Lumiukkokakun täytteenä on valkosuklaamoussea ja mustikoita. Nam! Kakkupohjan levyt kostutin maidolla, jonka maustoin vaniljasokerilla. Kakun päällä on sinisestä sokerimassasta kaulittu kuorrute ja reunoilla kermaa. Myös lumiukot ja lumilyhty ovat sokerimassasta.

Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Tämä on mielestäni hyvä ohje, koska se on helppo toteuttaa eri määrällä kanamunia ilman sen kummempia laskutoimituksia. Pohjaan tulee

kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.

Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein kuudesta kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.

Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Valkosuklaamousse:
5 dl kermaa
200 g valkosuklaata

Vaahdotetun kerman joukkoon sekoitetaan sulatettu suklaa.

Lisäksi käytin täytteessä n. 3 dl mustikoita. Levitin ensin kakkulevylle moussen ja moussen päälle mustikat.

Kermapursotuksiin meni kermaa 5 dl.

1 kommentti: