Pitkästä aikaa laitan tänne päivityksiä... Kiireiden vuoksi leipominen ei suinkaan ole jäänyt, mutta blogin päivittäminen kylläkin. Näitä raparperiherkkuja tein heti, kun raparperit olivat kasvaneet ja kypsyneet riittävästi. Raparperin lisäksi näissä kuppikakuissa on päällä muruseos voista, sokerista ja vehnäjauhoista sekä vaahdotettua vaniljakastiketta.
Kuppikakkutaikina (10-12 kpl):
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
2 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
raparperia viipaloituna
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen niihin lisätään kanamunat, maito ja rasva. Seos sekoitetaan tasaiseksi ja jaetaan muffinssivuokiin. Taikinan päälle ripotellaan raparperiviipaleita ja raparperien päälle muruseos. Kakut paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Muruseos:
100 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
Sokeri ja vehnäjauhot sekoitetaan pehmeän voin kanssa.
Pursotukseen käytin vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristeina nonprelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti