Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Leppäkerttukakku



Leppäkerttukakun tein meidän naapurimme pikkuneidin 2-vuotisjuhliin. Kakun muotoilin levykakkupohjista muovikelmulla vuorattuun muovikulhoon, jolloin sain kakusta sen mallisen kuin halusinkin. Kakkulevyt kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja täytteenä oli raparperihilloketta ja valkosuklaamoussea. Marsipaanikuorrutuksen alle levitin sokerikreemin.

Levykakkupohja:
5 kanamunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi pohjan päältä. Anna jäähtyä.

Raparperihilloke:
n. 600 g raparperia
1 tl kanelia
3 dl hillosokeria

Kuorittu ja pilkottu raparperi laitetaan kanelin kanssa kattilaan. Seosta keitetään kunnes raparperit ovat pehmenneet. Joukkoon lisätään hillosokeri koko ajan sekoittaen. Hillokkeen annetaan kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Valkosuklaamousse:
150 g valkosuklaata sulatettuna
4 dl kermaa
(250 g maitorahkaa)
3 tl vaniljasokeria

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon vatkataan (rahka,) vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa.

Täytteet levitetään kostutetulle kakkupohjalle päällekkäin. Kakun kannattaa antaa olla hetki jääkaapissa muovikulhossa koottuna, ennen kuin se kumotaan ja kuorrutetaan.

Sokerikreemi:
100 g voita
200 g tomusokeria
1 rkl maitoa

Voi ja tomusokeri vaahdotetaan erittäin kuohkeaksi ja joukkoon vatkataan maito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti