Näitä herkullisia mansikkakakkuja olen tehnyt tänä kesänä jo kaksi ja lisääkin voisin tehdä... Kakkupohjana on tavallinen sokerikakkupohja, jonka kostutin mansikkamehulla. Kakun täytteenä on luonnollisestikin mansikkaa sekä kermavaahtoa (n. 5 dl). Kermapursotukset tein Flora Vispillä, sitä kului 2 purkkia.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein kuudesta kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan mansikkamehulla.
Täyte:
mansikoita (n. 1 l)
5 dl kermaa vaahdotettuna
(sokeria)
Koristelu:
mansikkaa
5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti