Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
maanantai 27. toukokuuta 2013
Raparperi-valkosuklaamoussekakku
Olin jo odotellut, että raparperit kasvaisivat ja kypsyisivät, ja pääsisin tekemään tämän kakun. Kakun välissä on raparperihilloketta ja valkosuklaamoussea. Kakun päällä on myös valkosuklaamoussea ja reunoilla kermavaahtoa. Koristeet ovat marsipaania.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein seitsemästä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Raparperihilloke:
n. 600 g raparperia
1 rkl vettä
1 tl kanelia
3 dl hillosokeria
Kuorittu ja pilkottu raparperi laitetaan vesitilkan ja kanelin kanssa kattilaan. Seosta keitetään kunnes raparperit ovat pehmenneet. Joukkoon lisätään hillosokeri koko ajan sekoittaen. Hillokkeen annetaan kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
Valkosuklaamousse:
200 g valkosuklaata sulatettuna
5 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon vatkataan rahka, sokerit ja lopuksi sulatettu valkosuklaa.
Täytteet levitetään kostutetulle kakkupohjalle päällekkäin. Reunapursotuksiin meni 2,5 dl kermaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti