Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

lauantai 18. toukokuuta 2013

Daim-suklaatryffelikakku


Tein tämän äärimmäisen herkullisen ja suussasulavan suklaatryffelikakun samalla ohjeella kuin aikaisemmatkin suklaatryffelikakkuni, mutta suklaana käytin tällä kertaa Daim-suklaata. Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin suklaatryffelitäyte ehtii jähmettyä riittävästi.

Pohja:
2 kanamunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl kuohukermaa
500 g Daim-suklaata sulatettuna

Kanamunat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään sihdin läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa n. 10 min. Kun kakku on paistunut otetaan se pois vuoasta ja vuoka pestään. Jäähtynyt kakku laitetaan takaisin vuokaan ja kostutetaan esim. kahvilla (n. 1/2 dl). Kostutetun kakkupohjan päälle kaadetaan täyte, joka valmistetaan sekoittamalla sulatettu suklaa vaahdotetun kerman joukkoon. Kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa.

Kun kakku on jähmettynyt, se irroitetaan vuoasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti