Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
keskiviikko 1. toukokuuta 2013
Vappukakku
Vappukakun täytteeksi ja koristeluksi minulla oli useampikin vaihtoehto ja päädyin lopulta tällaisen kakun leipomiseen. Kakun täytteenä on mansikkahilloa ja kinuskikermaa, kuorrutteena fudge-karamelleista valmistettu kuorrute ja kermavaahtoa. Osan kuorrutteen kermavaahdosta värjäsin punaisella pastavärillä. Kakun päälle tein marsipaanista serpentiiniä, joka sai loppusilauksen kimallespraystä. Serpentiinin tein kiertämällä marsipaanista kaulittuja ja leikattuja suikaleita juomapillien ympärille.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein kuudesta kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan mansikkamehulla.
Täyte:
mansikkahilloa
3 dl kermaa vaahdotettuna
kinuskikermaa:
2 dl kuohukermaa + 2 dl fariinisokeria
Kerma ja fariinisokeri kiehautetaan siten, että sokeri sulaa kerman joukkoon. Seoksen annetaan jäähtyä sen verran, että sen voi nostaa jääkaappiin. Seoksen tulee olla aivan kylmää, jotta se vaahtoutuu. Vaahdotettu kinuskikerma sekoitetaan vaahdotetun kerman joukkoon. Kostutetulle kakkulevylle levitetään ensin mansikkahillo ja hillon päälle kermatäyte.
Fudge-kuorrute (ohje Kinuskikissan kirjasta):
300 g toffeefudge-karamellejä
2 rkl kuohukermaa
Ainekset mitataan kattilaan ja seosta keitellään miedolla lämmöllä, kunnes se on tasaista. Seos jäähdytetään leivinpaperilla vuoratussa kulhossa ja nostetaan sitten jähmettymään jääkaappiin. Massa kannattaa ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen kuin se on tarkoitus kaulia kakun päälle, jolloin se on hieman pehmentynyt ja helpompi käsitellä.
Kermapursotuksiin meni 3 dl kermaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti