Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
torstai 7. maaliskuuta 2013
Suklainen cappucinokakku
Tässä kakussa on suklainen sokerikakkupohja, jonka kostutin kahvilla. Kakun täytteenä ja kuorrutuksena on cappucinomoussea. Lisäsin cappucinomoussejauheen sekaan maitoa, kermaa ja maitorahkaa. Koristeena on rouhittua tummaa suklaata ja suklaasta pursotettuja koristeita.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (kanamunia, sokeria ja jauhoja) paitsi leivinjauhetta ja kaakaojauhetta saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja,
0,5 dl kaakaojauhetta ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein neljästä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja sekä kaakaojauhetta tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Ensin kannattaa mitata kaakaojauhe (0,5 dl) ja sitten kaataa sen päälle muut jauhot. Itse käytän perunajauhoja n. 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan kahvilla.
Cappucinomousse:
2 pss cappucinomoussejauhetta
1,5 dl maitoa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna
100 g maitorahkaa
Cappucinojauhe ja maito vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi mousseksi. Moussen joukkoon lisätään kermavaahto ja rahka. Moussea levitetään kostutettujen kakkulevyjen päälle ja myös kasattu kakku kuorrutetaan moussella. Lopuksi kakku koristellaan suklaarouheella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti