Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

tiistai 28. tammikuuta 2014

Appelsiinisuklaakakku


Mieleni teki leipoa jotakin, ja päätin sitten kokeilla tällaista suklaakakkua. Tämä on aivan mutakakun kaltainen, mutta Fazerina-suklaa tuo kakkuun appelsiinin makua. Suklaata on sekä taikinassa että sulatettuna kakun päällä. Tätä kakkua aionkin tulevaisuudessa kokeilla eri suklaamauista, niin hyvää se oli. :) Tämä kakku on hyvä myös siitä syystä, että se paranee hieman vanhetessaan.

Kakkutaikina:
100 g voita
100 g Fazerina-suklaata
2 kanamunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
150 g Fazerina-suklaata

Sulata voi kattilassa ja sekoita voisulan joukkoon suklaa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi ja vatkaa voi-suklaaseos vaahdon joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 18 min. Ota kakku uunista ja levitä sen päälle suklaa kuorrutetta varten. Laita kakku takaisin uuniin paistumaan vielä n. viideksi minuutiksi. Kun otat kakun pois uunista tasoita suklaakuorrute ennen kakun jäähtymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti