Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

maanantai 3. helmikuuta 2014

Espressokuppikakut


Nämä kuppikakut maistuvat nimensä mukaisesti kahville. Kahvin maun sekä kuppikakkutaikinaan että kuorrutteeseen antaa espressojauhe. Taikinaan tuli myös kanelia, joka mielestäni maistuu aika voimakkaasti.

Kuppikakkutaikina:
1 kanamuna
1 dl ruokaöljyä
200 g kermaviiliä
3 dl sokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl espressojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
50 g suklaata murskattuna

Kanamuna, öljy ja kermaviili sekoitetaan keskenään, samoin kuivat aineet. Kanamunaseos sekoitetaan pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja lopuksi lisätään suklaamurska. Taikina jaetaan muffinssivuokiin (n. 12 kpl) ja paistetaan 175 asteessa n. 20 minuuttia. Kuppikakut kuorrutetaan jäähtyneenä.

Kuorrute:
75 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 5 dl tomusokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl espressojauhetta
1/4 dl maitoa

Voin annetaan pehmetä huoneenlämmössä ja kaikki ainekset vatkataan hyvin sekaisin. Kuorrute pursotetaan jäähtyneiden kakkusten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti