Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
lauantai 20. heinäkuuta 2013
Käsilaukkukakku
Käsilaukkukakun tein siskoni pyynnöstä hänen kaverilleen. Muotoilin kakun pyöreästä kakkupohjasta leikkaamalla osan kakusta pois. Tässä kakussa on sama täyte kuin alempana blogissani olevassa Mansikka-valkosuklaamoussekakussa (eli mansikkaa ja valkosuklaamoussea). Kuorrute on sokerimassaa, samoin vetoketju, sangat ja ruusu. Ruusun koristelin vielä kimallesprayllä. Kakussa on koristeena myös hopeisia koristehelmiä. Sokerimassakuorrutteen alle levitin sokerikreemin, jotta kuorrute säilyy parempana pidempään.
Sokerikakkupohja:
Sokerikakkupohjaan mitataan kaikkia aineksia (paitsi leivinjauhetta) saman verran. Pohjaan tulee
kanamunia,
sokeria,
vehnäjauhoja,
perunajauhoja ja
2 tl leivinjauhetta.
Kanamunat rikotaan lasiin tai läpinäkyvään muovikulhoon. Tämän kakun pohjan tein seitsemästä kanamunasta. Sokeria mitataan toiseen samanlaiseen lasiin tai muovikulhoon saman verran kuin munia on. Sen jälkeen mitattu sokeri kaadetaan isompaan astiaan ja mitataan vielä jauhot. Vehnä- ja perunajauhoja tulee yhteensä myöskin saman verran kuin munia on, eli ne mitataan samaan astiaan, jossa sokeri oli. Itse käytän perunajauhoja 3/4 koko jauhojen määrästä. Jauhojen sekaan mitataan vielä leivinjauhe.
Kun kaikki ainekset on mitattu, vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään jauhot pienissä erissä esim. nuolijalla sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku halkaistaan kolmeen osaan ja levyt kostutetaan kakkua täytettäessä mansikkamehulla. Kakku kannattaa koota muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, jolloin siitä saa tiivin ja tasaisen.
Valkosuklaamousse:
200 g valkosuklaata sulatettuna
8 dl kermaa
Lisäksi n. 1 l mansikoita viipaloituna
Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon vatkataan sulatettu valkosuklaa.
Valkosuklaamousse levitetään mansikkamehulla kostutetulle kakkulevylle ja moussen päälle ripotellaan viipaloidut mansikat. Mansikoiden päälle asetetaan toinen kakkulevy ja sen päälle levitetään toinen täytekerros. Kun kakku on koottu, leikataan siitä pala pois, jolloin kakusta saadaan käsilaukun muotoinen. Ennen sokerimassalla kuorruttamista, voi kakun kuorruttaa sokerikreemillä.
Sokerikreemi:
100 g voita
200 g tomusokeria
1 rkl maitoa
Voi ja tomusokeri vaahdotetaan erittäin kuohkeaksi ja joukkoon vatkataan maito.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti