Tervetuloa blogiini!
Tervetuloa blogiini!
perjantai 19. heinäkuuta 2013
Geisha-suklaatryffelikakku
Tein tämän suklaatryffelikakun samalla reseptillä kuin aiemmatkin tänne blogiini laittamat suklaatryffelikakut. Kuten otsikosta voi päätelläkin, käytin täytteessä Geisha-suklaata ja lopputulos oli jälleen enemmän kuin herkullinen. Kakun koristeet ovat sokerimassasta.
Pohja:
2 kanamunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 dl kuohukermaa
500 g Geisha-suklaata sulatettuna
Kanamunat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään sihdin läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa n. 10 min. Kun kakku on paistunut otetaan se pois vuoasta ja vuoka pestään. Jäähtynyt kakku laitetaan takaisin vuokaan ja kostutetaan esim. kahvilla (n. 1/2 dl). Kostutetun kakkupohjan päälle kaadetaan täyte, joka valmistetaan sekoittamalla sulatettu suklaa vaahdotetun kerman joukkoon. Kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Kun kakku on jähmettynyt, se irroitetaan vuoasta ja koristellaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti