Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mansikka-valkosuklaamoussekakku



Tämän mansikoilla ja valkosuklaamoussella täytetyn kakun kasasin levykakkupohjasta muovikelmulla vuorattuun muovikulhoon (kuten alempana blogissa olevan leppäkerttukakunkin). Valmistin valkosuklaamoussea reilusti, jotta se riitti myös kakun kuorruttamiseen. Koristekukat tein marsipaanista.

Levykakkupohja:
5 kanamunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi pohjan päältä. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse:
150 g valkosuklaata sulatettuna
6 dl kermaa

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon vatkataan sulatettu valkosuklaa.

Valkosuklaamousse levitetään mansikkamehulla kostutetulle kakkulevylle ja moussen päälle ripotellaan viipaloidut mansikat. Mansikoiden päälle asetetaan toinen kakkulevy ja sen päälle levitetään toinen täytekerros. Täytetyn kakun kannattaa antaa olla hetki jääkaapissa muovikulhossa, ennen kuin se kumotaan ja kuorrutetaan.

Mansikoita kakkuun kuluu noin 1 litra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti