Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Suklaa-banaanikakku


Tänään tuunasin tavallista suklaa-banaanikuivakakkua paistamalla sen irtopohjavuoassa ja kuorruttamalla sen pähkinä-suklaalevitteellä. Koristekukat tein sokerimassasta, ja niitä tulikin tehtyä vähän reilummin myös äitienpäiväkakkua varten.

Suklaa-banaanikakku:
150 g voita
2,5 dl sokeria
3 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 banaania soseutettuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl kermaa

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää vaahdon joukkoon kanamunat yksi kerrallaan. Lisää taikinaan kuivat aineet keskenään sekoitettuna, banaanisose, suklaarouhe ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kuorrutin itse kakun pähkinä-suklaalevitteellä ja voin suositella kokeilemaan, mutta toki kakun voi jättää kuorruttamattakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti