Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini!

lauantai 31. toukokuuta 2014

Raparperikakku


Tämä herkullinen raparperikakku on vieläkin herkullisempi, kun sitä syö vaniljakastikkeen kanssa! Suurena kermavaahdon ystävänä, minun teki ensin mieleni pursottaa kakulle kermavaahtoa koristeeksi, mutta hillitsin itseni ja tarjoilin sen tällaisena vaniljakastikkeen kanssa. Kakussa on päällä raparperin lisäksi muruseos.

Raparperikakku:
3 kanamunaa
2,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2.5 dl voisulaa
1 dl maitoa tai kermaa

3 raparperin vartta

Muruseos (=Sekoita ainekset keskenään.):
50 g huoneenlämpöistä voita
1.5 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja

Tätä kakkua ei tarvitse vatkata, vaan riittää että ensin sekoitat kanamunat ja sokerit keskenään. Sitten lisäät taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisulan ja maidon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Levitä taikinan päälle viipaloidut raparperit sekä muruseos. Paista kakku 200 asteessa n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti